Yahoo Web Search

Search results

  1. Oct 18, 2008 · Silt är en fraktion i området 0,002 - 0,06 mm. Äldre benämningar är mjäla och finmo. Silt är en friktionsjord på gränsen mot lera. Om lagret ligger en bit ner i backen är det helt OK att bygga, ligger det ytligt ska man vara försiktig, det finns risk tjälskjutning. Grundvattennivån verkar OK om du inte ska ha källare. Spara.

  2. Dec 11, 2019 · Det står ”frostskyddad plattgrundläggning på minst 0,5 m grus eller bergkrossmaterial”, dvs du måste grundlägga på frostfritt djup. Skulle säga att du måste schakta bort så mycket som krävs för att nå frostfritt djup för platsen - vilket i kring Falun säkert rör sig om 1,5-2 m (har väl 1 m i Göteborg).

  3. Apr 29, 2007 · Geoteknikerna ansåg att man borde lägga överlast 2mån innan gjutning för att packa silten/leran men det var inget som husföretaget ansåg sig hinna med. Det som nu är gjort är att grävaren ansett sig grävt ur de lösa lager han kunde hitta fyllt igen med i snitt 20cm lager med sand och sedan lagt grusbädd för grunden.

  4. May 30, 2024 · Visar undersökningen att du har lerjord eller silt - alltså mjuk mark (finkornig jord), leder detta ofta till beskedet att du bör påla. Dock inte alltid, för ibland är värdena för sättningar ändå inom toleransnivå, men ofta. Att påla innebär att man utför en markförstärkning.

  5. Dec 24, 2019 · Vid grunddimensionering kan man använda sig av Geotekniskt Kategori 1 (GK1) som låter en sätta schablon-mässiga dimensionerande grundtryck efter vilken typ av markbeskaffenhet man har, utan att göra djupare geoteknisk provning. Exempelvis i denna tabellen nedan (käll-länk under bilden) kan man utläsa dessa schablonvärden.

  6. Jul 5, 2017 · Norrbotten. 22 inlägg. 5 jul 2017 17:06. #1. Bor i Luleå och har en tomt på gammal åkermark bestående av lerjord. Hur ska jag göra med plintarna för att säkerställa att det inte skjuter på vintern? Jag kommer inte ha en bärlina fäst i någon befintlig konstruktion. Altanen kommer alltså bara stå på egna plintar.

  7. Sep 28, 2020 · Kostnad geoteknisk markundersökning. Priset för en geoteknisk markundersökning varierar med vilken metod du väljer, men om du ska ha en fullständig undersökning med analys av parametrar och förslag på grundläggning ligger kostnaden mellan 20 000-25 000 kronor. Den avancerade metoden hamnar i den övre delen av prisspannet, och den ...

  8. Jan 16, 2023 · Byggets gång. Principen med platta på mark är en helgjuten betongplatta som är isolerad på undersidan med en cellplast eller en mineralull. Numer finns det L-formade kantelement som underlättar arbetet, eftersom de fungerar både som isolering och gjutform. Undergrunden ska vara jämn och hårt packad, till exempel med 150 mm makadam.

  9. Apr 9, 2024 · I Skånes öppna landskap krävs det oftast vindtåligare växter som näverlönn, vresrosor, havtorn, en och oxel. Sveriges vanligaste häck är ligusterhäcken. Den fungerar upp till zon 3-4, beroende på sort. Den är tålig, lättodlad och går att hålla mycket smal. En bokhäck (Fagus sylvatica) håller på att spricka ut i maj.

  10. Jul 19, 2024 · Det skulle alltså betyda att vi måste gräva bort 30-40cm matjord och lerjord över hela området där trädäcket kommer stå, plus 1m utanför, och sedan 1m (eller så djupt som möjligt) där plintarna ska stå. Sedan, i plinthålen, blir det: markduk, lite grus/sand, isolering och sedan gjuter man plinten direkt på isoleringen.